Automatikus hangerő-szabályozás okostelefonok esetén

Téma: Automatikus hangerő-szabályozás okostelefonok esetén

Feladat: Olyan program írása, amely képes az okostelefon hangerősségét, elsősorban zenehallgatás közben, automatikusan szabályozni annak kiindulás hangerősségének függvényében. Mindenféle hanglejátszó programhoz működnie kell, tehát valahol a hardveres fejhallgató-kimenet előtt kell beavatkozni, a digitál-analóg-átalakítás előtt, amikor már minden dekódolás megtörtént. A program android felületen futó részből és feltehetőleg egy C-ben megírt, a library-hoz (után) beavatkozó modulból áll.

Előzmény, felkészülés, szükséges előismeretek, alapvető információk:

-Áttekinteni a témát:

  • Android és C programozási ismeretek, okostelefon szoftverének ismerete

-Korábbi diplomamunkák

  • még nem volt

- A feladatban ki kell dolgozni egy eljárást, amely képes felismerni a hangerő aktuális állását, a lejátszásra kerülő digitális hangadat szintjét, és azt, miként lehet a szorzótényezőt megállapítani, és rövid pufferelés után végrehajtani.

- Továbbgondolás: a feladat kiegészíthető azzal, hogy a telefon mikrofonját használva a környezeti zaj függvényében automatikus legyen a folyamat.

Sok mp3 fájl eltérő hangerősségű, így a hangerő-szabályozó konstans állása mellett, egyik hangos, másik túl halk. A konstans kimenti jelszinthez állandóan állítani kell a hangerőszabályzót. Ez az alkalmazás képes lenne az utolsó beállítás szintjéhez igazítani azt. mivel többféle mp3 és médialejtszó is fut a telefonon, a beavatkozás ott kell történjen, ahol már közös a platform (nem csak zenéhez, de pl. youtube videóhoz is működjön).

Utolsó módosítás: 2014-11-14

Dr. Wersényi György - wersenyi@sze.hu

Áramszünet 2018. augusztus 10. 07:00 - 15:00
Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.