Perszonális mozgástrénerek informatikai fejlesztése

Téma: Perszonális mozgástrénerek informatikai fejlesztése  

Egy budapesti cég közreműködésével a Kettler német gyártó két kardiótrénerének informatikai vizsgálata és fejlesztési irányainak megállapítása a cél.  Ez érinti az „S-line” szériás szobabicklit és futópadot, ill. a hozzá tartozó már meglévő szoftverek (http://www.kettlerworldtours.de/) kipróbálást, elemzését és fejleszthetőségének felderítését.


Feladat: Egy budapesti cég közreműködésével a Kettler német gyártó két kardiótrénerének informatikai vizsgálata és fejlesztési irányainak megállapítása a cél.  Ez érinti az „S-line” szériás szobabicklit és futópadot, ill. a hozzá tartozó már meglévő szoftverek (http://www.kettlerworldtours.de/) kipróbálást, elemzését és fejleszthetőségének felderítését.

A cél olyan alkalmazások írása, fejlesztése és tesztelése, amely  a hosszas tekerést ill. futást élvezetsebbé teszi. Ehhez szükséges a szoftver megismerése, és fejlesztése. Példák: GPS-el előre rögzített útvonalak betáplálása (emelkedők, hossz stb.), on-line vagy off-line versenyeken való részvétel, perszonális adat loggolás és edzéskövetés, HDMI-n át történő televízióval való összekapcsolás zenehallgatás ill. filmnézés céljából, E-book formátumok automatikus scrollozása olvasáshoz, mobiltelefonnal való összeköttetés, valós idejű videófelvételek (sisakkamera) használata vagy éppen játékszoftverek írása.

A feladat első lépése (TDK ill. projektlaborok keretében) annak felderítése, mi áll már ezek közül rendelkezésre, hogyan és milyen módon férhető hozzá a szoftver és hardware ha szükséges és milyen fejlesztés valósítható meg. A továbbiakban ezen alkalmazások megvalósítása a távlati cél (BSc).

További ötletek lehetnek:

  • VIRCA bevetése (www.virca.hu) ahol már létezik megoldás futópadhoz vetített képre (kontakt: Galambos Péter, Baranyi Péter / SZTAKI)
  • kipróbálni képernyő helyett Ocolus szemüveget (kb. 100e ft)
  • műanyagból készült olcsó telefontartó-keret, amiben Samsung pl. belefér elfektetve és azon át nézzük a képernyőjét. Nem csak filmnézésre jó, hanem immersiv 3D, azaz körbe is lehet nézni benne.

Utolsó módosítás: 2014-11-25

Dr. Wersényi György - wersenyi@sze.hu

Nyugdíjas Egyetem Mosonmagyaróvár (5. előadás) 2018. január 18. 16:00 - 18:00
MÉK Nyílt nap - Msc beiskolázás 2018. január 19. 00:00 - 23:00
Téli záróvizsga időszak 2018. január 24. 00:00 - 2018. február 2. 23:55
Bejelentkezés 2018. január 25. 06:00 - 2018. február 3. 23:55
Vizsgaidőszak vége 2018. január 27.