Automatikus hangerő-szabályozás okostelefonok esetén

Téma: Automatikus hangerő-szabályozás okostelefonok esetén

Feladat: Olyan program írása, amely képes az okostelefon hangerősségét, elsősorban zenehallgatás közben, automatikusan szabályozni annak kiindulás hangerősségének függvényében. Mindenféle hanglejátszó programhoz működnie kell, tehát valahol a hardveres fejhallgató-kimenet előtt kell beavatkozni, a digitál-analóg-átalakítás előtt, amikor már minden dekódolás megtörtént. A program android felületen futó részből és feltehetőleg egy C-ben megírt, a library-hoz (után) beavatkozó modulból áll.

Előzmény, felkészülés, szükséges előismeretek, alapvető információk:

-Áttekinteni a témát:

  • Android és C programozási ismeretek, okostelefon szoftverének ismerete

-Korábbi diplomamunkák

  • még nem volt

- A feladatban ki kell dolgozni egy eljárást, amely képes felismerni a hangerő aktuális állását, a lejátszásra kerülő digitális hangadat szintjét, és azt, miként lehet a szorzótényezőt megállapítani, és rövid pufferelés után végrehajtani.

- Továbbgondolás: a feladat kiegészíthető azzal, hogy a telefon mikrofonját használva a környezeti zaj függvényében automatikus legyen a folyamat.

Sok mp3 fájl eltérő hangerősségű, így a hangerő-szabályozó konstans állása mellett, egyik hangos, másik túl halk. A konstans kimenti jelszinthez állandóan állítani kell a hangerőszabályzót. Ez az alkalmazás képes lenne az utolsó beállítás szintjéhez igazítani azt. mivel többféle mp3 és médialejtszó is fut a telefonon, a beavatkozás ott kell történjen, ahol már közös a platform (nem csak zenéhez, de pl. youtube videóhoz is működjön).

Utolsó módosítás: 2014-11-14

Dr. Wersényi György - wersenyi@sze.hu

Kurzuskiírási időszak vége 2019. október 18.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2019. október 18. - 2019. október 19.
Munkaszüneti nap 2019. október 23.