Műfejes mérések adatbázisának webes létrehozása

Téma: Műfejes mérések adatbázisának webes létrehozása 

Feladat: Olyan webes felület létrehozása egy szerveren, amely tartalmazza és bárki számára elérhetővé teszi a korábbi műfejes mérésekből származó átviteli függvényeket. A korábbi mérések során több ezer, az emberi fül átviteli függvényét tartalmazó 16 kByte-os adat került rögzítésre bináris formátumban, jelenleg 8.3 karakteres (DOS-kompatibilis) fájlnevekkel és könyvtár-struktúrával. Ezt kell aktualizálni, „beszédesebb”, jobban áttekinthető nevekkel ellátni, letölthető formátumban elérhetővé tenni, és angol nyelvű leírást mellékelni hozzá, miként lehet az adatokat hasznosítani.

Előzmény, felkészülés, szükséges előismeretek, alapvető információk:

- Áttekinteni a témát:

  • Weboldal-fejlesztéshez szükséges információk, webpage design
  • http://vip.tilb.sze.hu/~wersenyi/VHSZ.pdf

- Korábbi diplomamunkák

Elvárás a weblappal szemben: könnyen „áttelepíthető” legyen más szerverre, ha szükséges; angol nyelvű legyen és egyszerű dizájnú. Továbbá, az éppen kidolgozás alatt álló (New York University) ajánlást lehetőleg kövesse az adatbázis felépítése.

A GUI lehet egyszerű, de legyen alkalmas (ellenőrzés céljából is), az egyes függvények gyors megjelenítésére, kirajzolására, megkönnyítendő a felhasználók munkáját. Példa MATLAB program is felrakható (amely már elkészült), ezek ábrázolására, hogy az adatformátumot miként kell használni. Továbbá, korábbi 2D és 3Delkészült képek, kiegészítő cikkek is kerülnének mellé.

Különösen emelné az értékét a honlapnak, amennyiben megvalósítható volna egy on-line, valós idejű szűrésbemutatása is, pl. úgy, hogy a kiválasztott szűrővel és a próba fájlokkal fejhallgatón keresztül létrehozható legyen egy kis demo.

Utolsó módosítás: 2014-11-14

Dr. Wersényi György - wersenyi@sze.hu

Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 9. - 2020. október 10.
Kurzuskiírási időszak vége 2020. október 16.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 16. - 2020. október 17.