Műfejes mérések adatbázisának webes létrehozása

Téma: Műfejes mérések adatbázisának webes létrehozása

Előzmény, felkészülés, szükséges előismeretek, alapvető információk:

Témagazda: Dr.Wersényi György (wersenyi@sze.hu)

Feladat:

  • Olyan webes felület létrehozása egy szerveren, amely tartalmazza és bárki számára elérhetővé teszi a korábbi műfejes mérésekből származó átviteli függvényeket. A korábbi mérések során több ezer, az emberi fül átviteli függvényét tartalmazó 16 kByte-os adat került rögzítésre bináris formátumban, jelenleg 8.3 karakteres (DOS-kompatibilis) fájlnevekkel és könyvtár-struktúrával. Ezt kell aktualizálni, „beszédesebb”, jobban áttekinthető nevekkel ellátni, letölthető formátumban elérhetővé tenni, és angol nyelvű leírást mellékelni hozzá, miként lehet az adatokat hasznosítani.
  •  Elvárás a weblappal szemben, hogy könnyen „áttelepíthető” legyen más szerverre, ha szükséges; angol nyelvű legyen és egyszerű dizájnú. Továbbá, az éppen kidolgozás alatt álló (New York University) ajánlást lehetőleg kövesse az adatbázis felépítése.
  •  A GUI lehet egyszerű, de legyen alkalmas (ellenőrzés céljából is), az egyes függvények gyors megjelenítésére, kirajzolására, megkönnyítendő a felhasználók munkáját. Példa MATLAB program is felrakható (amely már elkészült), ezek ábrázolására, hogy az adatformátumot miként kell használni. Továbbá, korábbi 2D és 3Delkészült képek, kiegészítő cikkek is kerülnének mellé.
  •  Különösen emelné az értékét a honlapnak, amennyiben megvalósítható volna egy on-line, valós idejű szűrésbemutatása is, pl. úgy, hogy a kiválasztott szűrővel és a próba fájlokkal fejhallgatón keresztül létrehozható legyen egy kis demo.
Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.