Perszonális mozgástrénerek informatikai fejlesztése

Téma: Perszonális mozgástrénerek informatikai fejlesztése  

Egy budapesti cég közreműködésével a Kettler német gyártó két kardiótrénerének informatikai vizsgálata és fejlesztési irányainak megállapítása a cél.  Ez érinti az „S-line” szériás szobabicklit és futópadot, ill. a hozzá tartozó már meglévő szoftverek (http://www.kettlerworldtours.de/) kipróbálást, elemzését és fejleszthetőségének felderítését.


Tovább

Multi-channel adattovábbítás hang és/vagy rezgéslejátszáshoz mobil alkalmazás számára

Téma: Multi-channel adattovábbítás hang és/vagy rezgéslejátszáshoz mobil alkalmazás számára  

Egy EU-s fejlesztésben arra keressük a választ, milyen módszerekkel lehet javítani vakok navigációját hordozható eszköz segítségével. Ez az eszköz egy 3D kamerarendszer képét dolgozza fel és alakítja részben hanghatásokká és rezgésekké. Ebben a feladatban az így előállt hangokat vizsgáljuk lejátszás szempontjából akusztikai viselkedésre nézve. A feladat részben villamosmérnöki, részben informatikai alapismeretekkel is találkozik.


Tovább

Android-alapú crowdsourcing modul elkészítése egy célzott feladathoz

Téma: Android-alapú crowdsourcing modul elkészítése egy célzott feladathoz  

Androidos okostelefonra kell olyan alkalmazást fejleszteni, amely képes az okostelefon/tablet segítéségével crowdsourcing-alapú adatgyűjtés megvalósítására (http://hu.wikipedia.org/wiki/Crowdsourcing).


Tovább

Műfejes mérések adatbázisának webes létrehozása

Téma: Műfejes mérések adatbázisának webes létrehozása 

Feladat: Olyan webes felület létrehozása egy szerveren, amely tartalmazza és bárki számára elérhetővé teszi a korábbi műfejes mérésekből származó átviteli függvényeket. A korábbi mérések során több ezer, az emberi fül átviteli függvényét tartalmazó 16 kByte-os adat került rögzítésre bináris formátumban, jelenleg 8.3 karakteres (DOS-kompatibilis) fájlnevekkel és könyvtár-struktúrával. Ezt kell aktualizálni, „beszédesebb”, jobban áttekinthető nevekkel ellátni, letölthető formátumban elérhetővé tenni, és angol nyelvű leírást mellékelni hozzá, miként lehet az adatokat hasznosítani.

Tovább
Kurzuskiírási időszak kezdete 2020. szeptember 28.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 9. - 2020. október 10.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 16. - 2020. október 17.